Orvosaink

Dr. Gulyás Károly

Első osztályú kajak majd quadriatlon versenyzőként sok vállsérüléssel találkoztam és ezen sérülések gyógyítása lett szakmai érdeklődésem központja. Korán eldöntöttem, hogy a vállízület betegségei érdekelnek a legjobban, tudásom legjavát külföldön, Ausztráliában és Angliában eltöltött hosszabb ösztöndíjakon szereztem. Megtanultam a váll Ultrahang diagnosztikáját, így ezen vizsgálatot is saját kezűleg végzem.Az első magyar orvos lettem, aki kizárólag a vállsérülések komplex ellátásával foglalkozik.

A kezelési módszerek közül legjobban az Arthroscopos (minimál invazív) technikákat alkalmazom. Praxisom jelentős részét teszi ki a revisiós (korábban már operált) vállak ellátása. A válltörések komplexítása lenyűgöz. 

 

 

Dr. Gloviczki Balázs

Vállsebészeti érdeklődésem a Baleseti központ munkatársaként kezdődött, ahol vállambulanciát alapítottam. Itt kollégámmal 2 millió ember vállsérült ellátását végeztük. Először használtunk reverse vállprotézist az idős betegek válltörésének megoldásában. Váll arthoscopos tapasztalatomat külföldi ösztöndíjakon (Mayo Klinika- USA és Notthingam – Egyesült Királyság) tökéletesítettem. Saját kezűleg végzem a váll Ultrahang vizsgálatokat.

Főbb érdeklődési területeim a komplex töréskezelés (kifejezetten a válltáji törések, ficamok, ínsérülések), illetve a váll lágyrészsérülései és krónikus betegségei. Vállprotézis beültetést és izom transfer (izom elforgatás) műtéteket is nagy számban végzek.

 

Dr. Schandl Károly

A sportolók ellátása már korán meghatározta a pályámat így kerültem a Székesfehérvári sportsebészeti osztályra is ahol jelenleg is dolgozom. Vállsebészeti tapasztalatomat az első magyar Vállsebészeti ösztöndíjon Dr. Gulyás Károly és Dr. Gloviczki Balázs oktatásának köszönhetem. Külföldi kurzusokkal és ösztöndíjakkal (Tel Aviv – Israel) bővítem tudásom. A vállízületi UH vizsgálatot saját kezűleg végzem.

A vállízületi arthroscopos ellátás a fő érdeklősem mind a sportolók mind az átlagemberek esetében, emelett számos időskori kopást kezelek vállprotézis beültetéssel.